NIEUWS

Wijziging inlogmethode & kosten PDC Verzuimportaal

10-01-2019

Heden loggen degene met een verstrekte toegang tot het Verzuimportaal in met een extra code, ook wel de TweefactorAuthenticatie genoemd. De meerderheid zal een sms als code ontvangen op zijn of haar zakelijke mobiel. Vanaf vrijdag 1 februari aanstaande zijn voor het ontvangen van een sms kosten berekend worden. Aangezien we u willen ontzorgen en zoveel mogelijk de kosten willen drukken, zijn er enkele alternatieven voorhanden. Deze zullen tevens vanaf heden voor eenieder beschikbaar zijn. Lees hier meer over wat zowel de gratis als de betaalde alternatieven zijn.

Lees verder
NIEUWS

Uitgelicht: Nieuwe wetten in 2019 voor werkgevers

19-12-2018

Wat verandert er op 1 januari 2019 voor werkgevers? Van extra geboorteverlof tot een vergoeding bij ongevallen en het minimumloon. Bekijk de belangrijkste wetswijzigingen voor ondernemers met personeel.

Lees verder
NIEUWS

Misvattingen over werken tijdens de feestdagen

18-12-2018

Veel werknemers denken dat ze wettelijk recht hebben op vrijaf met de feestdagen of dat zij een toeslag ontvangen als zij werken op feestdagen zoals eerste kerstdag of nieuwjaarsdag. Toch is dat niet waar. Regels hierover vindt u wel terug in de cao of arbeidsovereenkomst.

Lees verder
NIEUWS

Wijzigingen & update functionaliteiten PDC Verzuimportaal

18-12-2018

In het PDC Verzuimportaal waar u op inlogt voor de ziek- en herstelmeldingen en het monitoren ervan, zullen een aantal zaken wijzigen die reeds van toepassing zijn. Klik hier voor het artikel met de meest prominente wijzigingen.

Lees verder
NIEUWS

Testimonials klanten & samenwerkingspartners PDC

18-12-2018

Al eerder berichtten we u over de aanpak van de verzuimbegeleiding van PDC. We zijn pro-actief en zetten in op een snelle terugkeer naar het werk. We denken met u mee in oplossingen, op korte en lange termijn. Onze mindset is namelijk die van de ondernemer. We begrijpen het als u ons niet zomaar gelooft. Daarom laten we onze klanten en samenwerkingspartners vertellen waarom zij met PDC samenwerken. Lees hier meer over hun ervaringen.

Lees verder
NIEUWS

Week van de Werkstress | Wat zijn de signalen?

14-11-2018

We zitten midden in de Week van de Werkstress. Iedereen heeft wel eens stress op het werk. Dat is op zich niet erg. Werkstress is zelfs goed, door de adrenaline die vrijkomt om te presteren. Maar als u en uw team continu stress ervaren, kunt u lichamelijke of psychische klachten krijgen en ziek worden. Letterlijk. Een werknemer met een burn-out bent u gemiddeld maar liefst 8 maanden kwijt. Daarom bespreken we graag met u de symptonen, signalen en onze tips.

Lees verder
NIEUWS

Minimumloon en minimumjeugdloon omhoog per 1 januari 2019

06-11-2018

De brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon stijgen met ingang van 1 januari 2019. Deze wijziging is in de Staatscourant van 24 oktober 2018 gepubliceerd.

Lees verder
NIEUWS

Hoe langer de reistijd, hoe ongezonder de medewerker

17-10-2018

Treinreizigers zijn fysiek actiever, lopen vaker en verder en hebben minder overgewicht dan autoreizigers. Treinreizigers hebben echter weer een iets verhoogde kans op een infectie. Voor beide groepen geldt: hoe langer in trein of auto, hoe ongezonder.

Lees verder
NIEUWS

Prinsjesdag 2018 | Wettelijke wijzigingen & maatregelen

01-10-2018

Gisteren op dinsdag 18 september 2018 was het Prinsjesdag. De overheid heeft in de vorm van Miljoenennota hun plannen en wetswijzigingen gepresenteerd. Met als kop 'Investeren en voorbereiden op de toekomst van Nederland'. PDC zet op gebied van Arbeid & Inkomen de belangrijkste zaken op een rij.

Lees verder