NIEUWS

Talent aan boord bij PDC | Marij aan het woord | #pdclovestalent

02-07-2020

PDC geeft een kijkje in de HR-advies keuken en zet de deuren open om binnen te kijken. Niet zozeer wat betreft ons zakelijk talent, maar het talent en onze passie buiten de PDC werktijden. De afgelopen weken bespraken we het talent van onze Maaike, Karin, Ellen en Gwen. En deze keer stellen we Marij voor, de nieuwste collega bij PDC.

Lees verder
NIEUWS

NOW 2.0 gepubliceerd: houdt je medewerkers aan boord

26-06-2020

De regeling waarin de verlenging van de NOW is geregeld, is naar buiten gebracht. Het aanvraagtijdvak begint op 6 juli en eindigt op 31 augustus 2020. De NOW 2.0 wijkt op een aantal punten wel af van de eerste NOW-regeling. Zo duurt het subsidietijdvak van de tweede NOW geen 3 maar 4 maanden. Welke punten nog meer afwijken, lees je hier.

Lees verder
NIEUWS

Veilig aan boord | Hoe regelen we dat bij PDC?

23-06-2020

Met enige regelmaat informeren we onze klanten over over het nut en de laatste wet- en regelgeving rondom veiligheid en het duurzaam borgen ervan. Zelf zijn we natuurlijk ook bezig met het toepassen van veiligheid binnen PDC. Maar welke maatregelen nemen we dan? In de komende periode laten we zien welke preventieve zaken we inzetten. Vandaag hebben we het met je over onze extra ingezette applicatie ZIVVER en online werkomgeving Office 365.

Lees verder
NIEUWS

Je medewerkers veilig aan boord | Huidige belang van de RI&E

22-06-2020

Op de werkvloer gaan vandaag de dag de zaken niet geheel zoals we kennen en daarom nemen de meeste ondernemers hun voorzorgsmaatregelen voor het anderhalve meter werken. Het werken op afstand (1,5 meter of thuis) een preventiemiddel deze van groot belang voor de veiligheid en vitaliteit van je personeel. Welke andere preventie- en risicopunten spelen er nu vanwege Corona (en ook doorgaans) die je kunt voorkomen en bijvoorbeeld uitval kan voorkomen? Lees hier verder.

Lees verder
NIEUWS

HR wetswijzigingen vanaf 1 juli 2020

18-06-2020

Er zijn verschillende momenten in het jaar waarop wetswijzigingen worden ingevoerd. 1 juli is ook zo'n moment. PDC zet de 4 wijzigingen op een rijtje. Wil je meer weten als HR-professional of als ondernemer met personeel over het inzetten ervan, lees dan hier verder of neem dan rechtstreeks contact met ons op.

Lees verder
NIEUWS

Talent aan boord bij PDC | Ellen aan het woord | #pdclovestalent

17-06-2020

PDC zet de deuren open om binnen te kijken en dan niet zozeer gericht op ons zakelijk talent, maar het talent en onze passie buiten de PDC werktijden. Van de ene verbouwende collega naar de andere. Het bruggetje is hierdoor snel gemaakt naar onze 4e collega. Wanneer je aan interieur en styling denkt, zeg je Ellen! Zij zit nu midden in een verbouwing. Kleuren, vloeren, tegels, kranen, ze wordt overal dolenthousiast van en keuzes maken is voor haar geen probleem. Haar talent is het hebben van oog voor detail. Wat ze ook vaak toepast op haar werk. Ze weet feilloos de laatste trends eruit te pikken of een juiste interieurmatch te maken.

Lees verder
NIEUWS

Talent aan boord bij PDC | Gwen aan het woord | #pdclovestalent

12-06-2020

PDC zet de deuren open om binnen te kijken en dan niet zozeer gericht op ons zakelijk talent, maar het talent en onze passie buiten de PDC werktijden. Vorige week bespraken we het talent van onze Maaike, de hardloopster van PDC, en Karin de wandelaar binnen PDC. Vandaag stellen we Gwen aan jullie voor: de vroege vogel van het stel en degene onlangs een grote verbouwing heeft afgerond.

Lees verder
NIEUWS

Help! Mag mijn werknemer op vakantie?

08-06-2020

Hilfe, ayuda, help....Mag mijn werknemer op vakantie? In deze tijden van Corona vragen veel werkgevers zich af of zijn medewerkers wel met vakantie mogen. Terecht dat de vraagstelling rijst en zeker als we kijken naar het risico (op gebied van gezondheid & financieel) wat een bedrijf loopt. Alhoewel verlof en vakantie positief zijn voor de ontspanning van je personeel, wil je als onderneming wel helderheid over hoe je de gezondheid borgt van je andere medewerkers en wie de lasten draagt wanneer een medewerker in quarantaine moet. Lees hier kort onze antwoorden op de meest gestelde vragen.

Lees verder
NIEUWS

Een actuele RI&E een harde eis van de verzuimverzekering

04-06-2020

In toenemende mate wordt gevraagd van bedrijven dat zij beschikken over een RI&E. Omdat geconstateerd is dat een deel van de bedrijven nog geen RI&E heeft, voert het ministerie van SZW een actief campagneplan uit om strenger hierop te gaan controleren. Er wordt een groot belang gehecht aan het hebben van een actuele RI&E. Het is een mooi instrument om op een systematische wijze te werken aan verdere verbetering van de arbeidsomstandigheden binnen de bedrijven.

Lees verder