NIEUWS

Coronavirus | Houd het hoofd koel | PDC geeft tips

28-02-2020

Het was slechts een kwestie van tijd voordat het coronavirus ook Nederland zou bereiken. Sinds gisteravond heeft zich het eerste geval geopenbaard. Voor personen en bedrijven zijn er mogelijke gevolgen. Wat kun je als bedrijf voor je personeel doen om de vitaliteit te waarborgen?

Lees verder
NIEUWS

Verspillingsbewustzijn | PDC geeft 4 tips – deel 1

27-02-2020

Tegelijk met onze verhuizing doopte PDC de maand februari om tot ‘no-waste’ maand. Dit met het oog op bewustzijn te creëren ten opzichte van hetgeen wij aanschaffen en gebruiken als bedrijf zijnde. Oftewel om te achterhalen wat onze ecologische voetafdruk is. Voorop gesteld: PDC is op dit gebied geen expert of zijn we zeker niet heiliger dan de paus. Hoe klein ook, we willen ons steentje bijdragen aan een beter milieu en wellicht kunnen we andere bedrijven stimuleren om hetzelfde te doen. Lees hieronder onze tips die we reeds in de praktijk hebben gebracht.

Lees verder
NIEUWS

Talentontwikkeling | Van AMO naar AMOR voor uw team en uw job

13-02-2020

Morgen is het Valentijnsdag. En we willen het met u hebben over AMOR & uw personeel. Veel HR-professionals zijn bekend met het AMO-model of AMO-framework. Dit model is door Appelbaum en Berg in 2000 gepresenteerd. Het model geeft HR-professionals handvatten om medewerkers goed te laten presteren. Maar volgens PDC kan dit model u meer opleveren mits er een extra component aan toegevoegd wordt.

Lees verder
NIEUWS

We pakken uit.....Omdat PDC is verhuisd!

03-02-2020

Per 1 februari hebben we onze intrek genomen in het oude pand van Bek, Boeken & Bijzonders. Nieuwsgierig geworden naar onze nieuwe locatie? Je bent van harte welkom voor een kop koffie.

Lees verder
NIEUWS

Tip 6 | Bij intrede WAB | Wake-up call voor alle slapende dienstverbanden

21-01-2020

Slapende dienstverbanden ontstaan wanneer u als werkgever na afloop van de loonbetalingsverplichting bij ziekte na twee jaar de arbeidsovereenkomst van medewerkers niet beëindigt. De arbeidsovereenkomst blijft dan bestaan, maar de medewerker werkt niet meer en krijgt ook geen salaris.

Lees verder
NIEUWS

Tip 5 | Bij intrede WAB | Gelijke monniken, gelijke kappen, ook voor uw payrollmedewerkers

14-01-2020

Zet u payrollmedewerkers in binnen uw organisatie? Vanaf 1 januari 2020 hebben zij recht op de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens uw cao die voor al uw medewerkers gelden. Heeft u bijvoorbeeld vastgelegd dat uw medewerkers ieder jaar een eindejaarsuitkering ontvangen?

Lees verder
NIEUWS

Tip 4 | Intrede WAB | Transformatie van de transitievergoeding

07-01-2020

Bij ontslag of het niet verlengen van een tijdelijk contract bent u verplicht een transitievergoeding te betalen. Dit is vanaf de eerste werkdag van toepassing. Het maakt hierbij niet uit hoelang de arbeidsovereenkomst heeft geduurd. De tijd dat iemand in dienst is geweest, bepaalt uiteraard wel de hoogte van de transitievergoeding. Dit is dus een flinke wijziging ten opzichte van 2019 en eerder.

Lees verder
NIEUWS

Extra bericht WAB | Drie maanden extra de tijd voor addendum lage WW-premie

20-12-2019

Op 29 november jongstleden berichtten we u over de wijzigingen rondom de hoge en lage WW-premies. Sinds gisteren is er bekendgemaakt dat werkgevers drie maanden langer de tijd krijgen om ervoor te zorgen dat hun administratie voldoet aan de eisen voor het toepassen van de lage WW-premie. Van 1 januari tot 1 april 2020 mogen zij zonder addendum tóch de lage premie toepassen voor werknemers met een vast contract.

Lees verder
NIEUWS

Tip 3: Bij intrede WAB | Kijk kritisch naar de ketenregeling

18-12-2019

In de huidige situatie mag u drie contracten in een periode van twee jaar aan uw medewerkers aanbieden. Daarna bent u verplicht om of een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden of afscheid te nemen van deze medewerker.

Lees verder