NIEUWS

Prinsjesdag 2018 | Wettelijke wijzigingen & maatregelen

01-10-2018

Gisteren op dinsdag 18 september 2018 was het Prinsjesdag. De overheid heeft in de vorm van Miljoenennota hun plannen en wetswijzigingen gepresenteerd. Met als kop 'Investeren en voorbereiden op de toekomst van Nederland'. PDC zet op gebied van Arbeid & Inkomen de belangrijkste zaken op een rij.

Lees verder
NIEUWS

Testimonials klanten & samenwerkingspartners PDC

29-09-2018

Al eerder berichtten we u over de aanpak van de verzuimbegeleiding van PDC. We zijn pro-actief en zetten in op een snelle terugkeer naar het werk. We denken met u mee in oplossingen, op korte en lange termijn. Onze mindset is namelijk die van de ondernemer. We begrijpen het als u ons niet zomaar gelooft. Daarom laten we onze klanten en samenwerkingspartners vertellen waarom zij met PDC samenwerken. Lees hier meer over hun ervaringen.

Lees verder
NIEUWS

Ontslag na langdurige ziekte. Compensatie transitievergoeding per 1 april 2020

15-09-2018

Werkgevers kunnen de compensatie voor de transitievergoeding bij ontslag vanwege langdurige ziekte op zijn vroegst per 1 april 2020 aanvragen. Dit blijkt uit het concept van de Regeling compensatie transitievergoeding dat onlangs is gepubliceerd.

Lees verder
NIEUWS

PDC | De arbodienst met de mindset van de ondernemer

29-08-2018

De zomer is op zijn retour en u bent sinds vorige week aan de slag. Maar bij terugkomst na uw vakantie hoort u over de ziekmelding van een personeelslid. Terwijl er net een belangrijk project op stapel staat om voor te bereiden. Wie pakt deze zaken op? En wanneer mag ik degene weer terug op werk verwachten? U kunt dus niet met volle vaart vooruit. U als verantwoordelijke voor uw personeel gaat dan een verzuimtraject in. PDC begrijpt dat dit impact heeft op uw hele organisatie en dat u met vragen zit. Daarom vertellen we u graag wat u het nut is van een samenwerking met PDC als arbodienst.

Lees verder
NIEUWS

Medewerkers sneller ziek door personeelstekort

23-08-2018

Er is sprake van een jaarlijkse toename van het aantal burn-outklachten onder medewerkers. Werkstress bedreigt de gezondheid van medewerkers en uw bedrijf. Dit door middel van de stijging van uw verzuimkosten. De impact op de organisatie is groot te noemen. Niet alleen de verzuimcijfers stijgen, het risico op ongevallen neem toe, de kwaliteit van uw product en de continuïteit komt in gevaar en vooral het verlies aan productiviteit en kennis bij het wegvallen van een personeelslid. En dan komt u in sommige posities ook nog mensen tekort.

Lees verder
NIEUWS

Zoeken naar personeel in de zomer geeft bedrijven voorsprong

05-08-2018

De arbeidsmarkt kent geen komkommertijd. Wie een voorsprong wil in de strijd om (jong) talent, moet juist werven in de zomer. Veel Nederlandse bedrijven stoppen in de zomermaanden met werven, terwijl het aanbod aan kandidaten min of meer gelijk blijft. De mythe dat het zakelijk leven in juli en augustus stil komt te liggen is hardnekkig, maar onjuist. De tendens is: we gaan nu niet werven, want er gebeurt toch niets. Ons advies: als je wil werven, doe het dan vooral nu.

Lees verder
NIEUWS

Interview PDC & Variant met xPert Actueel | ‘De verzuimregeling is voor werkgevers te star’

23-07-2018

Eind vorige week is PDC geïnterviewd door xPert Actueel samen met onze relatie Schoonmaakservice Variant. De insteek was de unieke aanpak en samenwerking inzake gezond en fit personeel te beschrijven en hiermee ervaring en kennis te delen met andere ondernemers en HR-professionals.

Lees verder
NIEUWS

5 tips voor het aantrekken van de beste kandidaten

20-07-2018

De wereldwijde arbeidsmarkt bestaat op het moment uit ruim 3 miljard mensen, waarvan er elk jaar zo’n 800 miljoen online zoeken naar werk. Met zoveel werkzoekenden online is het geen verrassing dat er honderdduizenden vacaturesites zijn. Lees hier onze tips!

Lees verder
NIEUWS

Kantoortuin maakt asociaal: mensen mailen méér, praten minder - geen rust

19-07-2018

Van de kantoortuin worden werknemers niet socialer maar duiken ze juist weg achter hun computer, blijkt uit onderzoek. Ook al zitten collega's naast elkaar, in een open kantooromgeving wordt er 70 procent méér gemaild dan wanneer de werkplekken zijn afgeschermd.

Lees verder