NIEUWS

Ondernemen met Talent – PDC stelt voor….. Voetinstituut Penninx

21-09-2020

Bij PDC zijn we blij met al onze klanten en zijn we geboeid door de ondernemersgeest met ieder zijn eigen vakgebied en verhaal. Zo ook wat betreft Voetinstituut Penninx uit Gemert. Dit instituut, gestart in 1957, is gespecialiseerd in het individueel oplossen van voet- & loopproblemen. Zij staan bekend om haar kwalitatief hoogstaande oplossingen. Denk hierbij aan steunzolen tot aan op maat gemaakte schoenen, die behalve medisch functioneel ook modieus van uiterlijk zijn. In het relatie tot de Week van de RI&E met het thema 'De ondernemer centraal' stellen we we graag onze talentvolle klant Voetinstituut Penninx aan je voor.

Lees verder
NIEUWS

Week van de RI&E | De ondernemer centraal en veiligheid voorop | 3 tips

18-09-2020

Het is een drukke maand rondom de thema's arbo, verzuim, vitaliteit en preventie. In deze maand kan je vrijblijvend opzeggen bij je huidige arbodienst om over te stappen naar (bijvoorbeeld) de gecertificeerde arbodienst van PDC. Dan tellen we ook nog de hele maand het aantal stappen vanwege het mooie initiatief Steptember. Vorige week was het de Verspillingsvrije week. En dan is het komende week ook nog de Week van de RI&E met het thema 'De ondernemer centraal'. Laten we met die laatste beginnen. Waar komt de RI&E nu in praktische zin voor jou als werkgever op neer? Kort lichten we dit toe en delen we ook nog 3 tips met je.

Lees verder
NIEUWS

Prinsjesdag 2020 | Corona en de gevolgen voor werkgevers

15-09-2020

Prinsjesdag 2020 zit erop. We weten dat we een pittig 2021 tegemoet gaan, voor zowel de werkgever als de werknemer. Een ding is duidelijk: de overheid zet het huidige strijdplan verder in om tot positieve resultaten te komen om iedereen aan boord te houden. Precies ons credo. Voor jou als MKB-werkgever en HR professional zetten we, in onze opinie, de belangrijkste wijzigingen op een rijtje.

Lees verder
NIEUWS

NOW 3 | Per 1 oktober 2020 | Dé wijzigingen

01-09-2020

Het kabinet verlengt de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW) per 1 oktober met 3 tijdvakken van 3 maanden. In het eerste tijdvak komen bedrijven met een omzetdaling van ten minste 20% in aanmerking voor steun. Vanaf januari 2021 moet er sprake zijn van een omzetdaling van ten minste 30%. Alhoewel het doel van de NOW 3 bedoeld is om werk en inkomen te ondersteunen, wil de regering ook dat men rekening zal gaan houden met toekomstperspectieven in relatie tot de huidige economische situatie.

Lees verder
NIEUWS

Vitaal aan boord | Hoe regelen we dat bij PDC? - Deel 2

18-08-2020

PDC is, zoals onze trouwe lezers weten, zelf ook actief bezig met het thema 'vitaal aan boord'. Dus wat doe je als team wanneer je in 1 week precies tegelijk samen bent? Waar de een net terug was van vakantie en de ander de volgende dag mocht gaan genieten van haar vakantie? Dan plan je een heerlijke picknick in met elkaar. De locatie was het Julianapark in Veghel dichtbij ons kantoor. Ieder had gezorgd voor iets lekkers om samen een gezonde lunch te nuttigen.

Lees verder
NIEUWS

Vitaal aan boord | Hoe regelen we dat bij PDC?

12-08-2020

Met enige regelmaat informeren we onze klanten over over het nut van vitaliteit voor en van je medewerkers en de voordelen ervan. Zelf maken we natuurlijk ook bewust vitale keuzes op kantoor en daarbuiten. Maar welke maatregelen nemen we dan? In de komende periode laten we zien wat wij doen. Sinds 2,5 week plankt iedereen elke dag. We zijn gestart met een 0,5 minuut en nu op dit moment houden we het al 1 minuut vol.

Lees verder
NIEUWS

HR tip | Wat spreek je af met je personeel inzake thuiswerken tijdens de zomer?

06-08-2020

Zoals reeds bekend en wat vaker gecommuniceerd de laatste periode heeft de ondernemer met personeel in Nederland volgens de Arbeidsomstandighedenwet een zorgplicht. Nu sinds vandaag er een week aanbreekt met tropische temperaturen geven we antwoord op de vraag: 'Moeten werkgevers iets doen als hun medewerkers die thuiswerken klagen over de hitte?' De wet biedt hierover geen uitkomst. PDC geeft HR-tips.

Lees verder
NIEUWS

Talent aan boord bij PDC | Marij aan het woord | #pdclovestalent

02-07-2020

PDC geeft een kijkje in de HR-advies keuken en zet de deuren open om binnen te kijken. Niet zozeer wat betreft ons zakelijk talent, maar het talent en onze passie buiten de PDC werktijden. De afgelopen weken bespraken we het talent van onze Maaike, Karin, Ellen en Gwen. En deze keer stellen we Marij voor, de nieuwste collega bij PDC.

Lees verder
NIEUWS

NOW 2.0 gepubliceerd: houdt je medewerkers aan boord

26-06-2020

De regeling waarin de verlenging van de NOW is geregeld, is naar buiten gebracht. Het aanvraagtijdvak begint op 6 juli en eindigt op 31 augustus 2020. De NOW 2.0 wijkt op een aantal punten wel af van de eerste NOW-regeling. Zo duurt het subsidietijdvak van de tweede NOW geen 3 maar 4 maanden. Welke punten nog meer afwijken, lees je hier.

Lees verder