NIEUWS

Recht op transitievergoeding bij proeftijdontslag

12-08-2019

Onder de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is de duur van het dienstverband niet langer van belang voor het recht op de transitievergoeding. Zelfs bij ontslag in de proeftijd moet een werkgever de vergoeding ophoesten.

Lees verder
NIEUWS

Loonstroken stikken van fouten in vakantiebijslag

31-07-2019

Veel werknemers krijgen dit jaar minder vakantiebijslag dan waar zij recht op hebben. Dat komt vooral doordat werkgevers overwerkuren ten onrechte niet meetellen voor de berekening. Dat is sinds 2018 echter wél verplicht. Lees hier verder.

Lees verder
NIEUWS

Slechts een derde van de bedrijven houdt zich aan de Arbowet

23-07-2019

De Week van de RI&E ligt een 4 weken achter ons en het bericht bereikte PDC dat slechts 33 procent van de bedrijven voldoet aan alle verplichtingen uit de Arbowet. Daarmee blijkt een merendeel van de bedrijven zich dus niet aan de wet te houden, blijkt uit het onderzoek Arbo in bedrijf 2018 dat de Inspectie SZW dinsdag 16 juli 2019 heeft gepubliceerd. Reden te meer voor PDC om nog meer u te attenderen op verzuim preventie maatregelen en de wettelijke verplichting ervan.

Lees verder
NIEUWS

Update WAB | De nieuwe regels voor oproepkrachten

18-07-2019

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) verandert ook de regels voor oproepkrachten. Vanaf 2020 moeten werkgevers tijdig een beroep doen op een oproepkracht. Daarnaast kan de oproepkracht na een jaar aanspraak maken op een contract met een vast aantal uren.

Lees verder
NIEUWS

Dag 4 | Week van de RI&E | De RI&E vormt ook de basis voor de BHV-invulling. Onze veiligheidskundige John geeft 6 tips.

20-06-2019

Vanuit de Arbowet is de Risico Inventarisatie & Evaluatie verplicht voor alle ondernemers met personeel. De RI&E vormt ook de basis voor de BHV-invulling. Tijdens de inventarisatie worden diverse risico`s geïnventariseerd, denk hierbij aan fysieke belasting, werkdruk, bedrijfshulpverlening, klimaat, geluid, machines en mogelijke ongevalsrisico`s. Op basis van de RI&E worden maatgevende scenario`s omschreven voor de BHV en een inzicht gemaakt over hoeveel BHV-ers er noodzakelijk zijn voor uw organisatie, John, veiligheidskundige bij PDC, geeft u 6 tips voor de borging van de BHV.

Lees verder
NIEUWS

Dag 3 | Week van de RI&E | Blog PDC bedrijfsarts Mark over PAGO en PMO's & het besparen van €200.000,-

19-06-2019

Mark Berendsen, bedrijfsarts bij PDC en Anja Lawera, directeur van PDC stellen elkaar vragen over verzuim(preventie). Nu de Week van de RI&E in volle gang is stelt men het PAGO (Periodiek Geneeskundig Onderzoek) & het PMO (Preventief Medisch Onderzoek) centraal en ter discussie. Lees hier hun blog en kom meer te weten over welke zaken wettelijk verplicht aangeboden dienen te worden.

Lees verder
NIEUWS

Dag 2 | PDC en Van Lith Supplies werken samen aan uw bureau(stoel)

18-06-2019

Op de tweede dag van de Week van de RI&E belichten we de voordelen van een werkplekonderzoek. Uw werknemer heeft een goede werkplek nodig om zijn werk optimaal uit te kunnen voeren. Het kan echter voorkomen dat bepaalde lichamelijke klachten of ziekteverzuim terug te voeren zijn op de werkplek.

Lees verder
NIEUWS

De 3 voordelen van een actuele RI&E

17-06-2019

Van 17 tot 21 juni is het de vijfde Week van de RI&E, met als thema ‘Beroepsziekten te lijf’. De RI&E is een belangrijk instrument om beroepsziekten tegen te gaan. Als gecertificeerde arbodienst grijpt PDC deze belangrijke week graag aan om onze klanten en relaties goed in te lichten over zaken rondom (verzuim)preventie en risico beperkende maatregelen.

Lees verder
NIEUWS

Uw oude bureaustoel is geld waard bij een werkplekonderzoek

17-06-2019

Is uw bureaustoel oud en versleten? Heeft u last van nek- of rugpijn? Dan wordt het tijd voor een nieuwe bureaustoel! Naar aanleiding van een Werkplekonderzoek door PDC kunnen we uw oude en versleten bureaustoel inruilen. Lever uw oude bureaustoel in en ontvang € 200,- inruilkorting op een geselecteerde ergonomische stoel! De actie geldt op de NPR bureaustoelen: Giroflex 353 en de Köhl Anteo Up. Deze bureaustoelen zijn NEN en NPR gecertificeerd en zijn voor ieder persoon op maat af te stellen.

Lees verder