NIEUWS

5 tips voor het aantrekken van de beste kandidaten

20-07-2018

De wereldwijde arbeidsmarkt bestaat op het moment uit ruim 3 miljard mensen, waarvan er elk jaar zo’n 800 miljoen online zoeken naar werk. Met zoveel werkzoekenden online is het geen verrassing dat er honderdduizenden vacaturesites zijn. Lees hier onze tips!

Lees verder
NIEUWS

Kantoortuin maakt asociaal: mensen mailen méér, praten minder - geen rust

19-07-2018

Van de kantoortuin worden werknemers niet socialer maar duiken ze juist weg achter hun computer, blijkt uit onderzoek. Ook al zitten collega's naast elkaar, in een open kantooromgeving wordt er 70 procent méér gemaild dan wanneer de werkplekken zijn afgeschermd.

Lees verder
NIEUWS

Interview PDC & Variant met xPert Actueel | ‘De verzuimregeling is voor werkgevers te star’

11-07-2018

Eind vorige week is PDC geïnterviewd door xPert Actueel samen met onze relatie Schoonmaakservice Variant. De insteek was de unieke aanpak en samenwerking inzake gezond en fit personeel te beschrijven en hiermee ervaring en kennis te delen met andere ondernemers en HR-professionals.

Lees verder
NIEUWS

HR-nieuws | Nieuwe wetten 1 juli 2018 voor werkgevers

21-06-2018

Wat verandert er per 1 juli 2018 voor ondernemers en uw personeel? Van de Arbowet en het minimumloon tot een nieuwe administratieplicht. Een overzicht van de belangrijkste wetswijzigingen voor u als werkgever? Lees hier meer.

Lees verder
NIEUWS

Week van de RI&E | Dag 5 | Weekafsluiter met belang van de RI&E

15-06-2018

PDC heeft in de Week van de RI&E extra aandacht gevraagd voor veilig en gezond werken, met als basis de risico-inventarisatie- en evaluatie (RI&E). De RI&E draagt bij aan een veilige en daarmee gezonde werkomgeving. Door de gezondheidsrisico’s te inventariseren kan adequaat worden gewerkt aan het beheersen van verzuim. Een bijkomend voordeel is dat werknemers bewuster worden van de mogelijke gevaren en daardoor veiliger gaan werken.

Lees verder
NIEUWS

Week van de RI&E | Dag 4 | Respect en waardering op werkvloer leidt tot gezonde werknemers en voorkomt uitval

14-06-2018

Dat verzuim door bedrijfsongevallen komt en inherent is aan menselijk gedrag, is bekend. Maar dat respect op de werkvloer (of het ontbreken daarvan) ook veel invloed heeft op het functioneren van werknemers, dat is bij een organisatie meestal het onderschoven kindje bij verzuimbegeleiding of preventie. Maar hoe beïnvloed je gedrag op de werkvloer? Vooral als het gaat om routine- en risicogedrag? PDC heeft een aantal concrete voorbeelden van gedragsaanpakken die echt tot veranderingen leiden.

Lees verder
NIEUWS

Week van de RI&E | Dag 3 | Voordelen zoals minder verzuim met een actuele en volledige RI&E

13-06-2018

Het thema van dit jaar van de Week van de RI&E is 'Voorkomen van verzuim'. Daarbij speelt de RI&E een belangrijke rol. Wie de risico’s kent, kan gericht maatregelen nemen voor gezonde en veilige arbeidsomstandigheden. Het hebben van een RI&E biedt diverse voordelen en levert op lange termijn ook rendement op. PDC zet ze voor u op een rij.

Lees verder
NIEUWS

Week van de RI&E - Dag 2 - Meer agressie en geweld op Nederlandse werkvloer dan rest EU

12-06-2018

Volgens een recente vergelijking hebben Nederlandse werknemers gezondere en veiligere arbeidsomstandigheden dan werknemers in andere Europese landen. Maar er is nog genoeg werk te verrichten voor ondernemingen om zo veilig en gezond mogelijke werkomgeving te bieden. Onder andere de mate van blootstelling aan agressie en geweld op de werkvloer is een groot aandachtspunt. Nederlandse werknemers hebben relatief vaak te maken met blootstelling aan agressie en geweld, één van de vormen van PSA (psychosociale arbeidsbelasting).

Lees verder
NIEUWS

Aandacht voor de Week van de RI&E - 11 tot en met 15 juni 2018

11-06-2018

PDC vraagt in deze week, de Week van de RI&E, extra aandacht voor veilig en gezond werken, met als basis de risico-inventarisatie- en evaluatie (RI&E). PDC heeft geconstateerd dat vele ondernemers niet weten dat de RI&E wettelijk verplicht is. Ook de polisvoorwaarden van de brandverzekering eisen vaak dat een RI&E aanwezig is, terwijl vervolgens blijkt dat er toch geen RI&E is.

Lees verder