EVENEMENT

PDC Kennistafel | Inzicht & toepassing van het nieuwe arbeidsrecht: de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

28-11-2019

Dat de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in aantocht is, zal vast geen verrassing voor u zijn. Met de WAB wil de overheid flexwerken minder interessant maken en juist contracten voor onbepaalde tijd stimuleren. Maar waar moet u nu allemaal precies rekening mee houden als ondernemer? Wat verandert er voor u? En wat is het verschil in cijfers wanneer u bijvoorbeeld iemand voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd in dienst neemt? PDC nodigt u uit voor deze interactieve bijeenkomst op 23 januari 2020.

Lees verder
EVENEMENT

PDC BHV Herhalingstraining | Dinsdag 10 december 2019

15-10-2019

In het kader van de Arbo-wet is de werkgever verplicht de tot BHV-er opgeleide medewerkers, conform de gestelde eisen, qua kennis en vaardigheid op peil te houden. De herhaling bedrijfshulpverlening voldoet aan de gestelde eisen. Door het volgen van de herhaling bedrijfshulpverlening behoud de cursist een geldig bedrijfshulpverlening certificaat conform de richtlijnen van het NIBHV en een geldig certificaat conform de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Op dinsdag 10 december 2019 organiseert PDC deze training en kunt u zich vanaf heden inschrijven!

Lees verder
EVENEMENT

PDC BHV Basistraining | 30 september & 9 oktober 2019

01-07-2019

In het kader van de Arbo-wet is de werkgever verplicht een aantal medewerkers op te leiden tot bedrijfshulpverleners, de RI&E is hierbij een bepalende factor voor het aantal opgeleide bedrijfshulpverleners. Met het volgen van de training Basis bedrijfshulpverlening en met goed gevolg afsluiten van deze cursus ontvangt de cursist een geldig diploma bedrijfshulpverlening conform de richtlijnen van het NIBHV. Deze cursus is ook gecertificeerd door het CCV. In het najaar 2019 organiseert PDC deze twee daagse training en kunt u zich vanaf heden inschrijven!

Lees verder
EVENEMENT

PDC Webinar | Vijf vuistregels bij re-integratie | 21 mei 2019

30-04-2019

Wordt een van uw werknemers ziek en is het onduidelijk hoe lang dit kan duren? Dan moet u er samen alles aan doen om ervoor te zorgen dat degene snel en verantwoord weer aan het werk kan gaan. In zijn eigen functie, in een andere passende functie in uw bedrijf of bij een andere werkgever. De Wet verbetering poortwachter verplicht u om binnen een bepaalde termijn een aantal acties te ondernemen. Hierbij ligt de papieren tijger op de loer en kunt u verzuipen in de diverse te nemen acties. Tijdens dit webinar op 21 mei (een week eerder als gebruikelijk) wil PDC u tips geven om de re-integratie soepel te laten verlopen en aan te tonen welke opties u heeft als werkgever. Schrijf u vandaag nog in voor dit webinar.

Lees verder
EVENEMENT

PDC Webinar | Personeelshandboek: Tactisch en noodzakelijk document voor HR en ondernemer | 23 april 2019

27-03-2019

In een arbeidsovereenkomst zijn de individuele afspraken tussen de werkgever en de werknemer vastgelegd. Maar in uw bedrijf gelden nog meer regels, waar het personeel zich aan moet houden om de bedrijfsprocessen ordelijk te laten verlopen. Die regels kunnen in een personeelshandboek worden opgenomen. Met zo´n handboek kunnen onder andere getouwtrek over studiekosten en overuren worden voorkomen. In het webinar op 23 april behandelen we de andere voordelen van een personeelshandboek. En leggen we uit hoe een personeelshandboek werkt in de praktijk. Schrijf u vandaag nog in voor het webinar op 23 april.

Lees verder
EVENEMENT

PDC Webinar | Burn-out nog steeds een taboe! 4 tips om al vandaag dit taboe te doorbreken | 26 maart 2019

22-02-2019

Nog steeds weten veel werkgevers niet om te gaan met een burn-out. Er rust, ook nog in 2019, bij heel veel organisaties een taboe op dit onderwerp. Om openlijk over dit thema te praten, vinden we maar lastig. Terwijl het aantal medewerkers met burnout gerelateerde klachten blijft stijgen. Het zit er dik in dat u er als HR-manager of ondernemer mee te maken krijgt. Daarom bespreken wij tijdens dit webinar met u over de ontwikkelingen rondom het fenomeen burnout en geven wij u graag tips. Schrijf u vandaag nog in voor het webinar op 26 maart.

Lees verder
EVENEMENT

PDC Webinar | Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) | De nieuwste HR-wet uitgelicht | 26 februari 2019

22-01-2019

Nog geen drie jaar na de invoering van de Wet werk en zekerheid (WWZ) lanceert het kabinet plannen voor alweer een nieuwe wet, die de arbeidsmarkt nog beter moet reguleren. Namelijk de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Deze wet het vast in dienst nemen van personeel aantrekkelijker maken. Het ontslagrecht wordt aangepast, de ketenregeling en zo ook de WW-premie. Marieke Hermans neemt u aan de hand van 3 punten mee langs dit thema. Mis dit webinar niet en schrijf u vandaag nog in.

Lees verder
EVENEMENT

PDC Webinar | Terugblik en een vooruitblik naar 2019 inzake cruciale arbeidsjuridische ontwikkelingen | 22 januari 2019

11-01-2019

In dit webinar vertelt Marieke Hermans in vogelvlucht de belangrijkste arbeidsjurisdische ontwikkelingen van 2018, maar vooral wat staat u in 2019 te wachten. Een webinar dat u niet mag missen. Schijf u daarom in voor het gratis webinar op 22 januari 2019 om 12:00uur.

Lees verder