Talent aan boord bij PDC | Maaike aan het woord | #pdclovestalent

Het coronavirus heeft ons als maatschappij in de greep. Door de maatregelen die minimaal zijn ingesteld tot zeker 1 juni (en sommige tot en met 1 september) ziet de wereld er helemaal anders uit. Het lijkt alsof we even stil worden gezet met zijn allen, alsof alles wat de klok slaat ‘Corona’ heet. Natuurlijk nemen we de maatregelen van het RIVM in acht en houden we de hoofden zo veel mogelijk koel. We zijn vanwege onze arbodienstverlening druk met de ziek- en herstelmeldingen van onze klanten, adviseren we onze relaties bij diverse personele zaken zoals het binden & boeien van de medewerkers via ons Talentcentrum. Naast dat ‘HR-echt-ons-ding-is-zeg-maar’ en #pdclovestalent willen we de focus eens omdraaien en ons interne talent een podium te geven. En dan niet zozeer ons zakelijk talent, maar het talent en onze passie buiten de PDC-werktijden.

We trappen af met Maaike, onze sportieve telg binnen de PDC familie. Bijna elke dag van de week sport zij als een ware sportvrouw met als doel om energie kwijt te kunnen en te krijgen + te werken aan haar eigen vitaliteit. Alles wat ze een keer probeert vindt ze leuk en blijft ze doen: hardlopen, hardloop-clinics, trail runs, crossfit, bootcamp, zwemmen en mountainbiken.

Na 6 halve marathons binnen 12 maanden, brak een lange periode van blessures aan. Inmiddels is zij hard aan het werk om opnieuw een halve marathon te kunnen lopen. Alleen dit keer op een verantwoordelijke manier: met kleine stapjes, om blessures te voorkomen. Ook al zijn de diverse sportlessen zijn afgezegd, daagt zij zichzelf uit en volgt zij net als velen online sportlessen om haar conditie op peil te houden. En gelukkig mag ze nog steeds op de rustige tijdstippen hardlopend en mountainbikend de bossen verkennen. Maaikes enorme toewijding voor bewegen, voedsel en vitaliteit zorgt ervoor dat dit haar tweede natuur is geworden. Of misschien was dit wel haar aangeboren talent.

Haar tip met betrekking tot sporten is ‘Plan een vast moment of dag en sport desnoods met zijn tweeën om de motivatie hoog te houden. Zo wordt het vast onderdeel van je leven net zoals je elke dag eet of je tanden poetst. Gun jezelf de tijd om het leuk te gaan vinden, alle begin is moeilijk. Wanneer je merkt dat het steeds beter gaat, wordt het goede gevoel dat je er aan over houdt bijna een (hele gezonde) verslaving!’

PDC houdt van talent en de ontwikkeling ervan. We kijken graag met je mee rondom het binden en boeien van jouw personeel voor de lange termijn. Wij zijn natuurlijk ook nieuwsgierig wat het talent is binnen jouw team. Stuur jouw talent en gebruik de #pdclovestalent

Meer informatie over talent en HR
Op www.pdcveghel.nl/talentcentrum zijn er meerdere programma’s om te doorlopen zoals ontwikkelingsprogramma’s, coachingtrajecten en outplacementtrajecten. We nemen graag de tijd om met je mee te kijken wat jouw wensen zijn als leidinggevende of als medewerker. Neem contact met ons op via 085 - 4444 330 of mail ons via info@pdcveghel.nl.