Landelijke zaaidag | Oogst wat je zaait, zo ook wat betreft je personeel

Vandaag is het Nationale Zaaidag! In de afgelopen jaren werd duidelijk dat bijen en andere insecten bedreigd worden. Door het voedselaanbod te verhogen, en hiermee de biodiversiteit, kan je jouw bijdrage leveren. Afgelopen oktober 2019 hebben we ons 10 jarig Feestpakket verzonden waar ook een zadenvel bij zat. In dit vel zitten de zaden voor 30-40 tal bloemen. Wat ons betreft een hele goede dag om dit zadenvel erbij te pakken en te starten met zaaien.

Stichting Bijenvrienden en de Bijenstichting roepen voor het zevende jaar particulieren, gemeenten, agrariërs, scholen en andere grondbezitters op om bloemstroken aan te leggen zodat er één groot bloemenlint voor bijen ontstaat.

Hoe te zaaien
Maak het papier allereerst goed vochtig en leg het binnen in een potje of buiten in de tuin op het zand. Dek het groeipapier af met ongeveer 2 cm aarde. Geef elke dag wat water zodat het papier vochtig blijft en al na ongeveer een week ontkiemen de eerste plantjes. 

De beste tijd om buiten te planten, is van half mei tot oktober. Binnen in een potje kan het het hele jaar. Zorg altijd voor voldoende licht, warmte en water.

Zaai en je zal oogsten
Niet alleen het zaaien van plantjes en het onderhouden daarvan zorgt voor bloei en groei. Ook het regelmatig volgen van cursussen, trainingen en opleidingen door je medewerkers zorgt voor een positieve mindset en ontwikkeling van je medewerker. Als ondernemer kun je ook je steentje bijdragen om talenten écht tot bloei te brengen. Via het PDC Talentcentrum helpen we om verbeterpunten bloot te leggen en met ontwikkeltips en deskundig advies alles uit de onderneming te halen.

PDC helpt bij vitaliteit van je team & staat klaar om vragen te beantwoorden
Wil je HR-advies rondom ontwikkeling van je personeel? PDC staat klaar om je te ontzorgen. We maken graag een afspraak met je via Teams of waar mogelijk persoonlijk. Bel ons via 085 – 4444 330 of neemt contact op via info@pdcveghel.nl.