Tip 4 | Intrede WAB | Transformatie van de transitievergoeding

Bij ontslag of het niet verlengen van een tijdelijk contract bent u verplicht een transitievergoeding te betalen. Dit is vanaf de eerste werkdag van toepassing. Het maakt hierbij niet uit hoelang de arbeidsovereenkomst heeft geduurd. De tijd dat iemand in dienst is geweest, bepaalt uiteraard wel de hoogte van de transitievergoeding. Dit is dus een flinke wijziging ten opzichte van 2019 en eerder.

Handige aandachtspunten omtrent de transitievergoeding op een rij:

  1. Als het initiatief vanuit de werkgever komt om niet met elkaar verder te gaan, is de werkgever altijd verplicht een transitievergoeding te betalen. Dit geldt vanaf dag één dat de medewerker in dienst is én dus ook in de proeftijd.
  2. De transitievergoeding is altijd 1/3 maandsalaris per jaar dat de medewerker in dienst is geweest. De uitzondering voor 50- plussers geldt hierbij vanaf 1 januari 2020 niet meer.
  3. Wanneer de werkgever het dienstverband beëindigt, heeft de medewerker direct aanspraak op een transitievergoeding.

Meer weten? Schrijf u in!
PDC organiseert op 23 januari 2020 een interactieve bijeenkomst in Veghel. Aan de hand van diverse voorbeelden krijgt u inzicht in de nieuwe wetgeving. In onderstaand programma staan de onderwerpen die behandeld worden. Leg de vragen die u heeft vooraf aan ons voor. Wij zullen de antwoorden proberen mee te nemen in de bijeenkomst.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf u in! Dit kan via info@pdcveghel.nl ter attentie van Gwen. Wilt u meer weten over de bijeenkomst dan kunt u ons ook persoonlijk vragen stellen via 085 – 4444 330. Graag tot 23 januari 2020!