Tip 3: Bij intrede WAB | Kijk kritisch naar de ketenregeling

In de huidige situatie mag u drie contracten in een periode van twee jaar aan uw medewerkers aanbieden. Daarna bent u verplicht om of een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden of afscheid te nemen van deze medewerker.

Straks kunt u drie contracten in een periode van drie jaar aanbieden. Ook daarna zal je wel weer de keuze moeten maken: een aanstelling voor onbepaalde tijd of afscheid nemen. En hoe zit het met de proeftijd?

  • Voor contracten voor onbepaalde tijd is de maximale proeftijd twee maanden;
  • De proeftijd in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van twee jaar of langer is twee maanden;
  • De proeftijd in arbeidsovereenkomsten korter dan twee jaar, maar langer dan zes maanden is één maand;
  • In overeenkomsten van zes maanden of korter is het verboden een proeftijd op te nemen.


Let op: voor een arbeidsovereenkomst die eindigt op of na 1 januari 2020 geldt de ketenbepaling van drie jaar. Ongeacht of de arbeidsovereenkomst is aangegaan voor 1 januari 2020.

Tip: ook dit hoeft u niet allemaal zelf bij te houden. U kunt eenvoudig in onze Salaris- en Verzuimportaalapplicaties vastleggen dat u een signaal krijgt wanneer contracten aflopen. Zo bent u er altijd op tijd bij.
|

Meer weten? Schrijf u in!
PDC organiseert op 23 januari 2020 een interactieve bijeenkomst over de WAB in Veghel. Aan de hand van diverse voorbeelden krijgt u inzicht in de nieuwe wetgeving. In onderstaand programma staan de onderwerpen die behandeld worden. Leg de vragen die u heeft vooraf aan ons voor. Wij zullen de antwoorden proberen mee te nemen in de bijeenkomst.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf u in! Dit kan via info@pdcveghel.nl ter attentie van Gwen. Wilt u meer weten over de bijeenkomst dan kunt u ons ook persoonlijk vragen stellen via 085 – 4444 330. Graag tot 23 januari 2020!