Stop met duurzame inzetbaarheid en stap over!

“PDC zegt: Stop met duurzame inzetbaarheid.” Zo kopte het artikel dat wij even geleden plaatsten op HR Base. Dat is ook de stelling die wij innemen. Een stelling waarmee wij u alert willen maken op de gedachte dat duurzame inzetbaarheid opgeknipt kan worden in ad hoc bedachte korte termijn acties. Een verkeerde gedachte. Want door dit te doen, zult u het uiteindelijke doel nooit bereiken.

Natuurlijk staat duurzame inzetbaarheid bij u hoog op de agenda: een zieke medewerker kost u gemiddeld 230 euro per dag. Dat is niet mis. U kunt dus snel uitrekenen wat de zieke medewerkers u dit jaar hebben gekost. U of uw HR-mensen zijn druk bezig geweest om hier oplossingen voor te vinden. Misschien zijn er wel speciale acties en projecten voor in het leven geroepen. Wat hebben die u eigenlijk opgeleverd en gekost? En is nu iedereen weer up and running?

Duurzame inzetbaarheid is geen ad hoc project
Vitale medewerkers leveren een positieve bijdrage aan het resultaat van uw onderneming, dat weet u. Maar u krijgt geen vitale medewerkers door op elke dinsdag fruit uit te delen en korting te geven op de sportschool. Duurzame inzetbaarheid is veel meer dan dat. Het is een essentieel onderdeel van het complete personeelsbeleid binnen uw organisatie. Niet te verwarren dus met een ad hoc project. Met onze stelling bedoelen wij natuurlijk niet dat u moet stoppen met duurzame inzetbaarheid, maar wij bedoelen wel dat u duurzame inzetbaarheid moet gaan benaderen als een beleid dat integraal in de organisatie wordt geïmplementeerd. Hiervoor kunt u geen standaardplan van het internet downloaden. Duurzame inzetbaarheid moet namelijk worden vertaald in een visie en een beleidsplan dat als een jas past bij uw bedrijf. Alleen dan ziet u uw visie uiteindelijk terug in de leefwijze van de mensen binnen uw bedrijf. En in het bedrijfsresultaat.

Dat is precies het doel dat wij als arbodienstverlener voor u als onze klant voor ogen hebben. Stelt u zich dat eens voor. Gezonde en vitale medewerkers die een goede werk-privébalans hebben in hun leven, en steeds energiek zijn. Die zich met enthousiasme tot hun pensioen voor uw onderneming inzetten, gezond zijn en zich prima voelen bij de huidige 24-uurseconomie. U heeft net uitgerekend wat de zieke medewerkers u dit jaar hebben gekost. Hoe zouden uw cijfers eruit hebben gezien als u die kosten niet had hoeven maken? Het is echt geen sprookje is, het is bereikbaar met commitment en een passend plan. Het is echt mogelijk om vitale medewerkers te hebben en te houden.

Duurzame inzetbaarheid is maatwerk
Zo’n passend plan is maatwerk. Het moet passen in uw cultuur, bij de branche, werkwijzen, interne afspraken en uw persoonlijke overwegingen. Daarvoor denken wij als arbodienstverlener van A tot Z met u mee. Waarbij u een vast aanspreekpunt heeft, met een team van HR-specialisten om zich heen. Full service HR dus: arbeidsjuridisch, strategisch en operationeel. Met dezelfde mindset als die van u als ondernemer. Dat betekent dat wij u zelfs alle zorgen omtrent uw P&O uit handen kunnen gaan nemen.

Overstappen naar PDC
Binnenkort kunt u overstappen van arbodienstverlener. U heeft de mogelijkheid om pro forma uw keuze voor 30 september kenbaar te maken. Wanneer u benieuwd bent naar onze aanpak en wilt kennismaken, neemt u dan contact met ons op. We zijn bereikbaar via 085 4444 330 en komen graag vrijblijvend bij u langs om hier meer over te vertellen.

Maar, let op: we hebben nog iets moois voor u. Namelijk de werktafel ‘Stop met duurzame inzetbaarheid maar creëer vandaag uw eigen bevlogen medewerkers!’

Voor een selecte groep mensen organiseren wij op 15 november 2018 de werktafel ‘Stop met duurzame inzetbaarheid maar creëer vandaag uw eigen bevlogen medewerkers!’ Tijdens deze werktafel gaan wij met u aan de slag om een op maat gemaakt plan voor de duurzame inzetbaarheid binnen uw bedrijf op te stellen.

Wilt u weten hoe u hier dit er uitziet en hoe u kunt deelnemen? Lees dan hier verder en schrijf u in voor onze sessie!

Meld u zich nu al aan om zeker te zijn uw deelname: er is plaats voor 10 personen.