BLOG | Hoe hoog is het verzuimpercentage in uw bedrijf?

Uit onderzoek van het CBS was het ziekteverzuim in het eerste kwartaal van 2018 in Nederland 4,9%. Hiermee is het verzuim veel hoger dan de jaren daarvoor. Onze vraag is: Hoe zien uw ziekteverzuimcijfers eruit?

Als uw medewerkers vitaal zijn, dan zal het met dat ziekteverzuimpercentage reuze meevallen. Maar ligt het ziekteverzuimpercentage bij uw bedrijf ook rond die 4,9%, dan is het zeer waarschijnlijk tijd om eens te kijken naar de vitaliteit van uw medewerkers.

Wat is vitaliteit?
Volgens de Van Dale betekent vitaliteit ‘levenskracht: de energie om te leven’. Als we vitaliteit nader onder de loep nemen, gaat het om de gezondheid van lichaam en geest. Als werkgever kunt u daar een belangrijke rol in vervullen, en niet alleen omdat het in het belang van uw medewerkers is. Immers vitale medewerkers, dragen bij aan het rendement van uw onderneming. Bovendien zijn vitale medewerkers, gezonde medewerkers.

Dit blijkt uit het onderzoek van begin dit jaar (Harvard Business). Vitale medewerkers hebben 95% minder kans op een burn-out, zijn 32% meer gecommitteerd aan de werkgever en leveren 16% hogere prestaties. En uit een experiment uitgevoerd door de Universiteit van Wageningen bleek dat gezonde voeding, mentale balans, goede verlichting en een natuurlijke werkomgeving (meer planten bijvoorbeeld) tot betere prestaties leidt.

Kortom vitaliteit leidt tot betere prestaties en minder verzuim.

Hoe benadert PDC vitaliteit?
Bij PDC prefereren we een integrale benadering. Als  er sprake is van hoog ziekteverzuim, dan kijken wij niet alleen naar het ziektebeeld van de medewerker. Wij nemen in de adviezen richting herstel ook omgevingsfactoren mee, zoals de werk-privé balans, het functioneren van de medewerker en de arbeidsrelatie tussen hem en zijn collega’s en hem en zijn leidinggevende.

Onze integrale benadering van vitaliteit is een voorbeeld van hoe wij als arbodienst werken: wij lossen niet alleen op, maar borgen de oplossingen ook in uw bedrijf. Dat betekent dat de oplossingen ook voor de lange termijn werken en dus duurzaam zijn. Dat is een van de pijlers van ons bedrijf.

Uw medewerkers zijn onmisbaar. Verzuimende medewerkers kosten veel geld. Terwijl vitale medewerkers de motor van uw bedrijf zijn. Als uw rechterhand nemen wij de verzuimbegeleiding over en adviseren in verzuimpreventie. U kunt zich dan blijven focussen op het primaire proces in uw bedrijf.

Overstappen naar PDC
Wilt u een keer horen over wat wij anders doen dan de grote arbodiensten en waarom wij succesvol zijn in het beperken van uw schadelast? Wij komen graag een keer langs om dit te vertellen.

Het is ook mogelijk om direct over te stappen naar onze arbodienstverlening. Hiervoor kunt u nu al de pro forma opzeggingsbrief downloaden, invullen en opsturen naar uw huidige arbodienst. Wilt u liever dat wij dat voor u doen? Neemt u dan contact met ons op. We zijn bereikbaar via 085 4444 330.

Klik hier om te zien hoe de samenwerking met PDC eruit ziet.