BLOG

Verzuim kost uw bedrijf tweeënhalf keer een salaris

02-03-2016

Onderzoeksinstituut TNO heeft onlangs berekend dat een verzuimende werknemer het bedrijf tweeënhalf keer zijn salaris kost. Het gaat bij ziekteverzuim immers niet alleen om loondoorbetaling, maar ook om kwaliteitsverlies en toename van verzekeringspremies. Bovendien kan het bedrijf sancties opgelegd krijgen door het UWV. PDC kan u op gebied van verzuim en preventie bijstaan en adviseren.

Lees verder
BLOG

De sollicitant die niet komt opdagen

10-03-2017

Vorige week woensdag zat ik er helemaal klaar voor. Ik had zeven sollicitanten uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek voor een klant van ons. De klant had dringend behoefte aan nieuwe medewerkers vanwege een groei in de omzet. Ik had een ruimte gereserveerd, koffie en thee gezet en de cv’s uitgeprint en wel klaar liggen. Helemaal klaar voor de ontvangst van de eerste sollicitant. Na 10 minuten wachten, bleek de eerste sollicitant niet te komen. Jammer, zijn verlies dacht ik nog. Op naar de volgende kandidaten. Aan het einde van de dag bleken er van de zeven kandidaten twee sollicitanten niet te zijn komen opdagen.

Lees verder
BLOG

Hoe optimistisch is uw personeelsbestand?

10-03-2017

Terwijl de economie duidelijk opkrabbelt toont onderzoek aan dat 77% van de Europese werknemers op dit moment optimistisch is over de toekomst van hun werk. Optimisme zet de arbeidsmarkt in beweging. Daarom zullen werkgevers de nodige aandacht moeten besteden aan het vasthouden en werven van de juiste mensen. Dat kan door ze de mogelijkheid te geven om succesvol te zijn.

Lees verder
BLOG

Zijn zelfsturende teams een fata morgana?

10-03-2017

De zorg van veel ondernemers is dat men niet weet of je aan zelfsturende teams moet beginnen. Is het een hype of toch de toekomst? Hieronder in een Duo Blog van Anja Lawera van PDC en Kamiel Rietsema van Optines Consultancy met aandacht werkt voor wat wel werkt en wat niet. Lees hier verder!

Lees verder
BLOG

De nieuwe Arbowet – Moet ik hier als ondernemer iets mee?

11-06-2017

De nieuwe Arbowet gaat vanaf 1 juli aanstaande van kracht. Maar wat moet u er nu concreet mee en welke zaken hebben prioriteit in uw toch al drukke agenda? PDC zet dit kort voor u op een rij.

Lees verder
BLOG

Verhoging AOW-leeftijd: hoe houd ik oudere medewerkers inzetbaar en productief?

16-04-2018

“Hoe kan ik als werkgever voorkomen dat oudere medewerkers arbeidsongeschikt worden?” “Ervoor zorgen dat oudere medewerkers een zinvolle (productieve) bijdrage blijven leveren?”. Waarschijnlijk herkent u deze vragen. Als adviseur gericht op het verbeteren van de (duurzame) inzetbaarheid hoor ik ze vaak.

Lees verder
BLOG

BLOG: Gezondheid & Vitaliteit | Hoe voorkomt u grijs verzuim?

02-05-2018

Een werknemer zit niet goed in zijn vel. Doet daardoor zijn werk niet goed. Hij meldt zich ziek want hij voelt zich ziek. Maar in werkelijkheid is hij niet arbeidsongeschikt. En er is sprake van grijs verzuim. Maar hoe voorkomt u grijs verzuim?

Lees verder
BLOG

BLOG Duurzame Inzetbaarheid | “Werkgeluk & betrokkenheid”

14-05-2018

Betrokkenheid creëren? Communiceer! Bij veel bedrijven staat het vergroten van betrokkenheid van de medewerkers op de agenda. Maar dat zegt nog niets over hoe u dat doet en wat het oplevert? Lees hier verder.

Lees verder